CLNR

LOGO CNLR_RO_WHITE

Policy brief – Achiziții cu impact social și de mediu în România

Policy brieful Achiziții cu impact social și de mediu în România sintetizează rezultatele Raportului de politică publică realizat în cadrul proiectului Achiziții cu impact social și de mediu.

Documentul punctează principalele provocări în utilizarea clauzelor sociale și de mediu în procesul de realizare a achizițiilor, tipurile de produse și servicii achiziționate prin utilizarea clauzelor sociale și de mediu, tipuri de clauze sociale și de mediu utilizate, dar și un set de soluții pentru utilizarea pe scară largă a clauzelor sociale și de mediu în acest domeniu.

Policy brief-ul va fi utilizat în procesul de elaborare a unui Ghid de implementare a achizițiilor cu clauze sociale și de mediu și a unei campanii de advocacy în vederea preluării acestuia în rândul administrației publice și al companiilor.

Documentul poate fi descărcat de AICI .

*Metodologia de realizarea a Raportului a inclus 50 de interviurile în profunzime, studii de caz (RO & UE), analiza de politici publice și analiză secundară de date.

Raportul a fost realizat în cadrul proiectului Achiziții cu impact social și de mediu.

Proiect derulat de Asociația Centrul pentru Legislație Nonprofit în parteneriat cu Fundația Civitas pentru Societatea Civilă Cluj și Asociația Ateliere fără Frontiere cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org„Lucrăm împreună pentru o Europă verdecompetitivă și incluzivă”.