Peste 10% din economia Europei are un caracter social fiind destinată să obțină profituri pentru alte persoane decât investitorii sau proprietarii, respectiv pun mai presus scopul social față de capital. Cunoscută drept „economie socială”, include cooperative, societăți mutuale, asociații non-profit și întreprinderi sociale.
Proiectul „I.D.E.A.L. –Incluziune si dezvoltare prin economie sociala” contribuie la dezvoltarea în România a 21 de entități de economie socială în perioada 2019 – 2022 prin oferirea de sprijin financiar cuprins între 50.000 Euro și 100.000 Euro în funcție de numărul de locuri de muncă create. Proiectul este implementat de Euzone Consultancy Network SRL în parteneriat cu Asociația Centrul pentru Legislație Nonprofit și Fundația Toflea și este finanțat prin POCU.
Pentru a afla mai multe informații despre condițiile de derulare a proiectului te invităm să te înregistrezi cu datele de contact și să participi la una din sesiunile de informare viitoare. În etapele următoare vei participa la sesiuni de instruire și mentoring pentru a-ți definitiva planul de afaceri. Cele mai bune 21 planuri de afaceri vor fi selectate pentru finanțare.
Pentru formularul de înregistrarea click aici!
Calendarul sesiunilor de informare:
- 6 mai 2020 orele 14.00 – 15.30
- 8 mai 2020 orele 10.00 – 11.30
- 11 mai 2020 orele 16.00 – 17.30
Nota! Sesiunile de informare se vor organiza online. Toate persoanele care completează formularul de înregistrare vor primi informații suplimentare despre participarea la sesiunea online
Criterii obligatorii de eligibilitate:
- ai domiciliul sau reședință în una dintre regiunile de dezvoltare: Nord – Vest, Centru, Sud Muntenia;
- ai cel puțin studii medii, finalizate cu diplomă de bacalaureat.
- nu te încadrezi în categoria de tinerii NEETs (tinerii cu vârsta între 16 – 24 ani care nu urmează o formă de învățământ, nu sunt angajați și nu sunt cuprinși într-un program de formare profesională).
Criterii privind selecția în cadrul proiectului:
- ai o idee de afacere pe care vrei să o pornești singur sau împreună cu cineva în perioada următoare;
- deții experiența sau cunoștințele necesare în domeniul în care dorești să înființezi această afacere;
- ideea de afacere răspunde unei probleme bine identificate;
- afacerea produce și un impact social în comunitate sau în rândul membrilor.
În cadrul proiectului se vor finanța minim 21 de planuri de afaceri sociale. Partenerii consorțiului pun dispoziția tuturor potențialilor antreprenori expertiză în dezvoltarea unor afaceri sociale din orice domeniu. Centrul pentru Legislație Nonprofit poate aduce o valoare adăugată crescută acelor idei antreprenoriale care sunt în linie cu experiența noastră organizațională: LegalTech, EduTech eHealth, sau servicii de interes general.